Viser arkivet for november, 2009

LEVE TYSSEDAL, invitasjon

Med bakgrunn i et møte angående mulig flyktning mottak i Tyssedal 15.11.2009, har en del folk i Tyssedal tatt initiativ til å starte ett nytt Leve Tyssedal! Leve Tyssedal hadde sitt første møte 24.11.2009.

Dagens Tyssedal samfunn er forandret siden forrige gang vi hadde et engasjement rundt Leve Tyssedal. Krafta er ikke vår lenger og våre hjørnesteinsbedrifter er blitt en del av internasjonale selskaper. Tyssedal har mista tilbud, som butikk, bank, post, bibliotek, ungdomsklubb m.m. Tyssedal har også fått noen nye arbeidsplasser innen museum/turisme som positive bidrag. Leve Tyssedal II ønsker å ta tak i dagens Tyssedal å jobbe aktivt sammen med kommunen og andre for at ikke flere ting skal forsvinne fra Tyssedal. Leve Tyssedal II vil også jobbe med de positive tingene som er i dalen i dag, og med ny ideer som vil gjøre Tyssedal mer attraktiv.

Leve Tyssedal har følgende mål:

Leve Tyssedal II har som mål å være en bidragsyter til at Tyssedal blir en trygg plass å vokse opp på, og en trygg plass å bo på. Leve Tyssedal II ønsker også å jobbe for å gjøre Tyssedal til en mer attraktiv plass for tyssedøler og andre.

Vi har foreløpig etablert en arbeidsgruppe som jobber med Leve Tyssedal. Vi ønsker at flest mulig skal ta del i dette arbeidet og hjelpe oss å nå målsetningen vår!

Vi vil at dere sprer denne invitasjonen til flest mulig.

Leve Tyssedal har laget sin egen e-post for å registrere interesserte og ikke minst kunne formidle informasjon og motta tips osv. De som ønsker å få info fra oss eller vil bidra må sende en e-post til vår e-post adresse.

Leve Tyssedal sin e-post er: levetyssedal@gmail.com

Arbeidsgruppa har bestemt at de første sakene vi vil jobbe med er saker knytta opp mot Odda kommunes budsjett for 2010, og da spesielt angående bad og skole.

Håper du ønsker å jobbe for Tyssedal

Velkommen til Leve Tyssedal!

Mvh
Leve Tyssedal
v/Trond Seim

Snø=Barn=Akebrett og utfordringer. Hvem er tøffest?

Overskriften sier vel seg selv tenker jeg.

I dag kom snøen, til manges mareritt og barnas glede. Akebrett og kjeledresser kommer frem og utfordringene står i kø.

" Hvem som tør å kjøre akebrett ned den bakken og over det hoppet da?"
" jeg,roper barna i kor"

Barna koser seg,og vil så gjerne utnytte snøen så godt de kan før den forsvinner. Ja tror nok vi alle vet at snøen forsvinner like fort som den kom. Til og med barna er veldig klar over dette. Så nok en gang sier jeg snø=barn=akebrett og utfordringer.Hvem er tøffest?

Ja fordi det er akkurat dette jeg vil advare alle mot.

Barn ser ikke farlige elementer som å kjøre i full fart midt i bilveien, rundt svingen. Barna tenker at dette er kult,dette er gøy!! og kommer det biler,ja så stopper jo de.
Barn tenker slikt. At vi voksne klarer å stoppe når vi ser de, de tenker ikke på at bilen kan få skrens,noen kan ha stor fart og få skrens og at de ei heller ser disse barna som kommer fykende!.

I dag har jeg vært ute. Mange barn med mange utfordringer. Var ute med mine barn og lekte,gikk nedover til barnehagen hvor jeg stopper opp. Jeg snur meg og ser oppover bakken mot kirka. Ja så sannelig. Der kommer det 3 Gutter, i full fart på akebrett, midt i veien. Jeg ser også at bussen kommer og bak bussen kommer det en lastebil ( heldigvis et stk fra oss) før jeg vet ordet av det,så står jeg midt i bilveien selv og stopper disse guttene. Ber de om å komme seg vekk fra bilveien med engang,og at jeg aldri vil se de midt i veien flere ganger. svaret jeg fikk var at
" men bilene klarer jo å stoppe"
Er akkurat det de ikke klarer midt i svingen,fordi bilistene ikke er obs på at barna kommer rundt der på akebrett.

Forklarte til disse guttene at det de gjør,vil reflekter over på de yngre barna fordi de såg på de store guttene som kule.
Tror nok at de forstod det til slutt,fordi de gikk bort i akebakken og ble der.

Men jeg vil alikavel fortelle og gjøre dere bilister obs på veien og bakken her.
Barna kan komme,dette er noe vi ikke klarer å unngå antageligvis.
Jeg prøver å holde utkikk når jeg er inne,og løper ut npr jeg ser barna i bakken. Men jeg kan jo ikke stå i vinduet dagen lang.

BER ALLE DERE SOM HAR BARN OM Å GI DE BESKJEDER OM Å AKETRYGGE PLASSER OG IKKE MIDT I VEIEN. Om ikke kommer jeg til å sitte her og ikke tørre å se ut vinduet tilslutt..

Vær så snill å advar barnet ditt!!
og vær forsiktig når du er ute å kjører,du vet aldri!!!

:)

Ja noen ord fra meg :)