Nye bilder

Etterlysning personer

Jeg lurer på om det er noen i Tyssedal som kan hjelpe meg å identifisere disse personene på de to vedlagte bildene. Bildene tilhører en fotosamling etter mine besteforeldre som bl.a. bodde på Zinken i mange år.

17.mai-tale

17.mai-talaren by Herdis Moldøen

Utdrag frå Terje Kollbotn sin 17.mai-tale. Eg trur det var i 2008.

Quiz - Test deg selv og dine venner

Dette er "en lenke til Quiz ":http://tjenester.aftenposten.no/quiz/quiz.htm?id=12689 .

QUIZ KVELD

Tyssedal turn og Idrettslag inviterer til Quiz kveld i Tyssohallen Fredag 18.2..kl 20.00. Påmelding ved frammøte.Sett sammen lag eller møt opp i hallen,og vi setter sammen lag der.(maks.5 personer pr lag) Dørene åpner kl. 19.30 Lukket arrangement-aldersgrense 18 år. Påmeldingsavgift:kr 50 pr.person. Premiering av vinnerlaget.Salg av snacks,kaffe,brus+++;);) Velkommen til en hyggelig quiz-kveld. Arrangør: TTIL foreldregruppa;)

Galne japanske tv-stjerner på Trolltunga

Dei hopper med hoppestokk på tuppen av trolltunga og i klatreveggen. Jostein Soldal er guide.

Julenissens postkasse!

Julenissens postkasse er å finne i “Toppelvsvingen” fra 1. desember til 23. desember. Her håper vi flest mulig legger sine ønskelister. Små og store oppfordres til å lage øpnskelister og poste de i kassa til nissen. Dette er et sammarbeid mellom NVIM og Leve Tyssedal II. Noen av ønskelistene vil ved gitt anledning bli stilt ut av museumet. Noen dager i desember vil det også bli tent fakler der oppe i svingen (se kalender for tyssedal).

Tyssedal vannbehandlingsanlegg

Er det flere enn meg som i perioder merker at vannet i Tyssedal er litt farget? Vet at Aslak Plan som Odda Kommune bruker som konsulenter, ikke anbefaller Odda Kommune å bruke penger til å utvide vannbehandlingsanlegget for å fjerne farge før det blir krav om fargerensing. Derfor er det ikke med på Kommunedelplanen 2011-2022.

Fikk dette svaret fra VAR:

Tenning av julegrana

Da vi står på hodet i oppussing kan vi ikke ta på oss å organisere dette i år. Håper det er noen andre som kan ta det på seg.
Ingunn & Tor Helge på Galleri Rallaren

Tyssedals nye "attraksjon"

Da har vi fått en ny kunst /aktivitets attraksjon som vi kan både se på, og bruke.

Video frå Hardanger Musikkfest på Lilletopp

Her er ein lite filmklypp frå årets I Rallarens fotspor-konsert på Lilletopp med Helge Jordal, Lars Klevstrand og Rannveig Djønne.

Tyssedalsdugnaden 2010

Første del av Tyssedaldugnaden er nå gjennomført. Det har i hovedsak blitt ryddet boss og malt endel rekkverk på dugnad. Odda kommune har vært en viktig bidragsyter i denne prosessen, og stilt opp med utstyr osv. I tillegg har de gjort en omfattende jobb i parken.

Leve Tyssedal åpen høring om budsjett 2010

Leve Tyssedal II stilte med 4 representanter under den åpne høringen angående kommunens budsjett 2010 og la frem sine synspunkter til dette. Leve Tyssedal II hadde fokus på skole, bad, enøk,trafikksikring og asylmottak i Tyssedal. Vi håper politikerne nå viser vilje til å se på våre argumenter og å ta hensyn til disse.

LEVE TYSSEDAL, invitasjon

Med bakgrunn i et møte angående mulig flyktning mottak i Tyssedal 15.11.2009, har en del folk i Tyssedal tatt initiativ til å starte ett nytt Leve Tyssedal! Leve Tyssedal hadde sitt første møte 24.11.2009.

Dagens Tyssedal samfunn er forandret siden forrige gang vi hadde et engasjement rundt Leve Tyssedal. Krafta er ikke vår lenger og våre hjørnesteinsbedrifter er blitt en del av internasjonale selskaper. Tyssedal har mista tilbud, som butikk, bank, post, bibliotek, ungdomsklubb m.m. Tyssedal har også fått noen nye arbeidsplasser innen museum/turisme som positive bidrag. Leve Tyssedal II ønsker å ta tak i dagens Tyssedal å jobbe aktivt sammen med kommunen og andre for at ikke flere ting skal forsvinne fra Tyssedal. Leve Tyssedal II vil også jobbe med de positive tingene som er i dalen i dag, og med ny ideer som vil gjøre Tyssedal mer attraktiv.

Snø=Barn=Akebrett og utfordringer. Hvem er tøffest?

Overskriften sier vel seg selv tenker jeg.

I dag kom snøen, til manges mareritt og barnas glede. Akebrett og kjeledresser kommer frem og utfordringene står i kø.

Oktober+juleting= FEIL FEIL OG ATTER FEIL!!!

Som tittelen sier. Oktober+jul er ikke rett.

Jeg må si at jeg har en viss bekymring ovenfor alt dette julestyret som er kommet. Vi var i september måned da jeg for første gang opplevde at gubben kom hjem med pepperkaker,og etter hva jeg minnes,så hører pepperkaker julen til. Ikke høsten!

Tyssedalshelg

Lørdag 29. august er det igjen tid for Tyssedalsdagen. Den starter med Ringedalsmarsjen, denne gang i samarbeid med NVIM. Her får vi litt kunnskap med på turen. Er vi heldige (ikke for meg som jobber på Tyssefaldene da) får vi også anledning til å se Ringedalsfossen denne dagen.

På kvelden inviteres alle til i Tyssohallen. Der spiller det aller beste vi har her lokalt opp til dans. TTIL har nemlig fått Vetrhus Bluesband opp på scenen.

Tyssedalkoret og Odda Musikklag: Konsert i Lindehuset

I kveld hadde Tyssedalkoret og Odda Musikklag konsert i Lindehuset. Og la det være sagt med en gang: Det ble en musikalsk opplevelse. Konserten var lagt opp med så godt som bare popmusikk fra de største komponistene og stjernene gjennom de siste 40 år. Vi fikk høre mange kjente melodier, og både korps og kor gjorde en fremragende jobb. Spille- og sangglede i massvis med ypperlige solister. Dette må gjentas oftere. Det var stinn brakke og de som ikke har tenkt å gå på konserten i morgen fredag, bør tenke seg om og legge veien til Lindehuset. Tusen takk for en kjempekonsert.

TYSSEDAL BAD ER STENGT.

Badet er stengt,dessverre.Regner ikke med at det blir åpnet igjen før skolestart,til høsten.. Regner med at det er en del vedlikeholdsarbeid,og at det finnes midler til å sette igang arbeidet snarest. Tyssedal har hatt et godt tilbud for babysvømming,revmatikere,osv. Også bruker jo Tyssedal barnehage bassenget hver uke også. Så vi må bare krysse fingrene for at det vil bli åpnet igjen…

Nå må vi i Tyssedal reagere!!

n67573577658 2825

I Hardanger folkeblad ( HF) 15 april 2009, står det følgende :

Savner INFO om ting i Tyssedal!og savner aktivitet på sonen vår.

Hei.

For ikke så lenge siden ble jeg opplyst om at tyssohallen faktisk har treningsrom.

BARNAS RØDE KORS PÅ TUR

21.03.2009

BARK (Barnas Røde Kors) Tyssedal var i helga 21 – 22 Mars på Snøhuletur på Topp.

Tips om fotoserie frå Gondolbanen i Ringedal

gondolbanen

Sjå slideshowet på Odda Fotoklubb:

ODDA TRYKKERI CUP (14-15 Feb 2009 i Oddahallen)

Ville bare slenge inn at TTIL`s miniputter(2002) skal i sin aller første fotballcup denne helga.

Vi gleder oss veldig. For de som vil ta turen er miniputtene sine kamper slik:

TYSSEDAL

Følges av 124 medlemmer.

Tyssedal er et tettsted i Odda kommune med ca. 700 innbyggere som ligger 6 km nord for Odda sentrum ved riksveg 13 mot Brimnes. Tyssedal ligger idyllisk til mellom fjord og fjell, på østsiden av Sørfjorden i Hardanger, og ved foten av Hardangervidda.

Tyssedal er et typisk ensidig industristed, ilmenittsmelteverket Tizir Titanium & Iron (TTI) ligger i Tyssedal. Industrien kom i Tyssedal og Odda på begynnelsen av 1900-tallet på grunn av lett tilgjengelig vannkraft

Dette er ei sone for alle som er glad i Tyssedal.
Her kan man legge inn bilder, ta opp saker eller skrive en gla historie.

Tyssedal er unik plass på mange måter, så her er det fritt fram.. Mer om sonen

Origo TYSSEDAL er en sone på Origo. Les mer
Annonse